Päijät-Hämeen perhekeskuspilotit

 

Perhekeskuspilottien yhteinen kehittämistyö on lähtenyt Päijät-Hämeessä hyvin käyntiin. Mukana perhekeskustoimintamallia on kehittämässä kolme erilaista aluetta: Asikkala, Hartola ja Lahden eteläinen alue monitoimitalo Jalo keskipisteenään.

 

Lue lisää Päijät-Hämeen perhekeskuspilotoinnista täältä: 

Perhekeskuspilotit Päijät-Hämeessä 2018

Asikkala

Perhekeskuspilotointia blogissa

Hartola

Jalkaranta

 

Yhteinen kehittämistyö polkaistiin käyntiin 6.4. koulutuksella ja orientaatiolla. LAMK:n Raija Hovi-Pulsan johdolla pohdittiin asikkalalaisten, hartolalaisten ja lahtelaisten ammattilaisten kanssa arkilähtöistä työotetta ja sitä, kuinka tärkeää yhteistyölle on yhteinen ymmärrys. Se on perusta sekä yhteistyölle ja sille, että tuki ja apu vastaa oikeasti lapsen ja perheen tarvetta.

Yhteinen ymmärrys on tuloksellisen yhteistyön perusta, mutta samalla haaste. Tulemme yhteiseen työhön omalla orientaatiolla ja se vaikuttaa tulkintoihimme – miten parhaiten luodaan yhteistä tulkintaa asioille? Siihen tarvitaan yhteiset tavoitteet, avoimuutta, ennakkoluulottomuutta, luottamusta ja kunnioittavaa kohtaamista.

Perhekeskusta viime syksynä kehittäneessä työryhmässä tiivistetty perhekeskusverkoston palveluslogan ”Tulit/soitit juuri oikeaan paikkaan -miten voimme auttaa?” alkaa realisoitua.

 

Kuulumisia alueiden tapaamisista ja koulutuksista päivitetään myös Facebookiin LAPE Päijät-Häme -sivulle

Päijät-Hämeen perhekeskusverkoston visuaalisen ilmeen on suunnitellut Johanna Järvelä