Agenttihaastiksessa LAPE-muutoksessa mukana olevat kertovat lyhyesti tunnelmistaan LAPE-työn edetessä ja haastavat mukaan seuraavan kertomaan tervehdyksensä videolla.

Lahden kaupungin Lasten ja nuorten kasvun vastuualuejohtaja Lassi Kilponen kertoi siitä, miksi hän näkee lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman tärkeänä asiana ja on mukana tekemässä LAPE- muutosta Päijät-Hämeeseen. Lassi Kilponen on yksi maakunnallisen ohjausryhmän jäsen ja tuo ryhmään pitkän kokemuksensa lisäksi aimo annoksen mielipiteitä ja huumoria. Lassi haastoi mukaan asiantuntijalääkäri LT Risto Kurosen PHHYKY:stä.

Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen tulosyksikköpäällikkö Risto Kuronen kertoi LAPE-muutoksen ja ja sitäkin laajemman hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen työn ytimeen paikantuvasta yhteisestä työstä. Huolimatta siitä kuinka isoja muutoksia valmistellaan tai kuinka suuria muutoksia tulee sote- ja maakuntauudistuksiin liittyen, yhteinen työ on aina järkevää, tärkeää ja mahdollista. Risto haastoi mukaan Asikkalan kunnanjohtajan Rinna Ikola-Norrbackan.

Suomen liikkuvimman kunnan, Asikkalan, kunnanjohtaja Rinna Ikola-Norrbacka kertoo ajatuksiaan LAPE-työn tekemisen tärkeydestä ja koordinoinnista etukäteen ennen tulevan maakunnan perustamista. Rinna näkee tärkeänä elinvoiman, ja sen pohjana ovat kunnan hyvinvoivat lapset ja nuoret perheineen. Rinna haastoi mukaan Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtajan Kristiina Hämäläisen.

 

Hollolan kunnanhallituksen puheenjohtaja Kristiina Hämäläinen ja vapaa-aikapäällikkö Marja Engman kertovat ajatuksiaan LAPE-työn tekemisen tärkeydestä ja koordinoinnista etukäteen ennen tulevan maakunnan perustamista. Hollolassa panostetaan yhteisöllisyyteen, turvallisuuteen, osallisuuteen ja rohkeisiin valintoihin.