Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaarimme keräsi yli 200-päisen joukon kuulemaan niin paikallisia kuin vierailevia innostavia puhujia. Veto- ja pitovoimatekijät, ennakointitiedolla johtaminen, lapsibudjetointi ja dialogisuus herättivät ajatuksia ja halun panostaa perheisiin. Ministeri Annika Saarikon videotervehdys ja OKM:n LAPE-projektipäällikön Katja Bergbackan esitys päivän alussa avasivat kuulijoille kansallisen tason näkemystä lasten ja perheiden hyvinvoinnista. Iltapäivän paneelissa kuulimme viidentoista paikallisen aktiivisen kehittäjän piloteista, kokeiluista ja kehittämisestä. Lopuksi maakunnallisen LAPE-ohjausryhmän puheenjohtaja Anjariitta Carlson jakoi tunnustukset lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin eteen tehdystä työstä asikkalalaiselle rehtorille Petri Haapaselle sekä palveluesimies Heli Kuituselle ja Lapsiperheiden Arjen tuen tiimille Hyvinvointikuntayhtymään. Tilaisuutemme juonsivat Sakari Bister ja Sofia Motturi.

SEMINAARIN OHJELMA

SEMINAARIN KÄSIOHJELMA

Käsiohjelma

Alla seminaaripäivämme videotallenteet. Kaksoisklikkaamalla videota voit katsoa sen  YouTube-kanavaltamme suurikokoisempana.

 

MINISTERI ANNIKA SAARIKKO

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon videotervehdys.

 

PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ KATJA BERGBACKA

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Opetus- ja kulttuuriministeriön LAPE-projektipäällikkö Katja Bergbacka kertoi kansallisesta kehittämisestä varhaiskasvatuksen ja koulun/oppilaitoksen osalta.

 

ANALYYTIKKO JUSSI PYYKKÖNEN

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Työkaluja tiedolla johtamiseen Päijät-Hämeessä. Analyytikko, VTM Jussi Pyykkönen, Me-Säätiö

 

VTT TIMO ARO

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Työkaluja vetovoiman kasvattamiseksi Päijät-Hämeessä / VTT Timo Aro,
Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI.

 

JOHTAJA HANNU KALLUNKI

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Lapsibudjetointi ja hyvinvointi. Kuntayhtymän johtaja Hannu Kallunki, Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä.

 

HYVINVOINTIJOHTAJA PIRJO HEPO-OJA

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Lapsibudjetointi ja hyvinvointi – kommenttipuheenvuoro, hyvinvointijohtaja Pirjo Hepo-oja, Heinolan kaupunki.

 

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Integraatio, yhteistyö, dialogi – miten yhteinen kieli, ymmärrys ja tekeminen rakentuu ja rakennetaan? TT, työnohjaaja Kai Alhanen, Aretai Oy. Katsottavissa 15.7.2018 saakka.

 

PANEELIKESKUSTELUT PAIKALLISESTA KEHITTÄMISESTÄ 

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Miten lasten ja perheiden hyvinvointia ja yhteistä työtä on lähdetty kehittämään? Mitä on tehty Päijät-Hämeessä?
– 3 perhekeskuspilottia ja 8 kokeilua ja kehittämisesimerkkiä Päijät-Hämeen käytännön muutostyöstä. Paneelin vetäjinä Tulosaluejohtaja Sari Lahti, PHHYKY Lapsiperhepalvelut ja sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, Orimattilan kaupunki

 

TT KAI ALHANEN, LOPPUPUHEENVUORO

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Nähtyä ja kuultua – mitä opimme ja mitä pitäisi vielä oppia? TT Kai Alhanen.

 

NYT SAA KEHUA!

12.6.2018 Päijät-Hämeessä järjestetty LAPE:n Perheet Päijät-Hämeen brändiksi -seminaari. Maakunnallisen LAPE-ohjausryhmän puheenjohtaja Sivistyksen seudullisen kehittämisen kehittämispäällikkö Anjariitta Carlson jakoi tunnustukset lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin eteen tehdystä työstä kahdelle toimijalle. Esityksiä saatiin yli 50.