Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Mitä mieltä!? Lastensuojelun, mielenterveyden ja hyvinvoinnin yhteiset rajapinnat

30.11.2017 - 1.12.2017

https://www.thl.fi/documents/10531/2935965/Ohjelma_Lastensuojelun_monitieteiset_tutkimusp%C3%A4iv%C3%A4t_2017_4.pdf/2ff49917-82c7-41a1-b038-47ef0cbcddf9

 

Tapahtuma on täynnä ja ilmoittautuminen on päättynyt. Tilaisuutta voi kuitenkin seurata suorana verkkolähetyksenä (linkki julkaistaan tällä sivulla) tai myöhemmin tallenteena.

****************************************************************************

Päivien teema

Mitä on mieli ja mitä mieltä sitä on avata? Mieltä ja mielenterveyttä uhkaavat monet seikat, mutta myös mieltä vahvistavia elementtejä on ympärillämme runsaasti. Mielenterveys ei rajoitu vain kysymykseksi lasten ja nuorten tai aikuisten ja vanhempien hyvinvoinnista, vaan se liittyy vahvasti koko yhteisön ja perheen hyvinvointiin, kulttuuriin ja talouteen.

Seminaarissa avataan useita näkökulmia ilmiön ymmärtämiseksi. Mielenterveyden kysymyksiä voidaan tarkastella esimerkiksi historian, kulttuurin, psykiatrian, sosiologian, oikeustieteen ja tilastotieteen viitekehyksissä. Samalla voidaan avata sukupolvinäkökulman ja vastavuoroisuuden kysymyksiä, sekä pohtia, mitkä tekijät luovat otolliset olosuhteet mielen tasapainolle, selviytymiselle ja resilienssille.

Päivät koostuvat esityksistä, työryhmätyöstä sekä päivien aikana työstetystä kannanotosta. Tavoitteena on toimittaa policy brief -tyylinen julkaisu päätöksentekijöiden käyttöön päivien esitysten ja työryhmien työskentelyn pohjalta.

Tilaisuus on maksuton ja sitä voi myös seurata suorana verkkolähetyksenä tai myöhemmin tallenteena.

Järjestäjät

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Valtakunnallinen sosiaalityön yliopistoverkosto (SOSNET), Lapsuudentutkimuksen seura, Nuorisotutkimusseura, Suomen Lastenpsykiatriyhdistys sekä hallituksen kärkihanke Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelma (LAPE).

Kyselyt ja ilmoittautumisten peruutukset: Tuomas Sarparanta, etunimi.sukunimi@thl.fi

Tiedot

Alkaa:
30.11.2017
Loppuu:
1.12.2017

Tapahtumapaikka

Helsinki
Mannerheimintie 166 Helsinki, + Google Map