Mitä vauvaperheille kuuluu?

Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH) -tutkimus tuottaa monipuolista seurantatietoa pienten lasten ja perheiden terveydestä, hyvinvoinnista, palveluiden käytöstä ja palvelukokemuksista. LTH-tutkimus tulee täydentämään kansallista tietopohjaamme joka toinen vuosi toteutettavan kouluterveyskyselyn lisäksi. Kouluterveyskyselyn tietoja on kerätty perusopetuksen 8. ja 9. luokkaa käyviltä vuodesta 1996, lukioissa vuodesta 1999 ja ammatillisissa oppilaitoksissa vuodesta 2008 alkaen. Perusopetuksen 4. ja 5. luokkaa käyvät lapset ja heidän huoltajansa ovat mukana vuodesta 2017 alkaen.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja Sysmä olivat mukana THL:n LTH-pilottitutkimuksessa alueemme perheiden ja terveydenhoitajien avulla. Pilottitutkimus toteutettiin kuuden maakunnan alueella ja siihen osallistui 657 perhettä. LTH-tutkimuksen tavoitteena on tuottaa tietoa 3–4 kuukauden ikäisten ja 4-vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä terveydestä, hyvinvoinnista ja palvelujen käytöstä.

Tuloksia voidaan hyödyntää apsiperhepalvelujen kehittämisessä ja päätöksenteossa paikallisella, alueellisella ja kansallisella tasolla sekä lapsiperheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten oman työn tukena.

Lue lisää alla olevasta linkistä;

https://stm.fi/…/vauvaperheille-kuuluu-hyvaa-vanhemmat-tarv…

STM:n sivuilla myös linkki 3-4 kuukautisten vauvojen ja heidän perheiden pilottitutkimuksen perusraporttiin.

#lapemuutos #uusiph@lapsetnuoretperheetTHL

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *