Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH) -tiedonkeruu

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on käynnistänyt säännöllisesti toteutettavan Lasten terveys, hyvinvointi ja palvelut (LTH) –tutkimuksen. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa monipuolista seurantatietoa pienten lasten ja perheiden hyvinvoinnista, terveydestä sekä palvelujen käytöstä ja palvelukokemuksista.

Tietoa kerätään vanhemmilta, lastenneuvolan terveydenhoitajilta ja terveydenhuollon sekä Kelan rekistereistä.

Tavoitteena on tuottaa tietoa nelikuisten lasten ja perheiden  hyvinvoinnista, terveydestä, osallisuudesta ja toimintakyvystä avun, tuen ja palvelujen saatavuudesta ja palvelujen tarpeisiin vastaavuudesta sekä avun ja tuen riittävyydestä.

Tietoa tuotetaan paikallisen päätöksenteon tueksi ja sitä hyödynnetään palvelujen ja toiminnan kehittämisessä. Tietoa käytetään myös valtakunnallisessa ohjauksessa ja seurannassa sekä politiikkapäätösten arvioinnissa.

Tutkimusta pilotoidaan loka–marraskuun aikana: nelikuisten lasten ja perheiden tiedonkeruun pilotti toteutetaan kuuden maakunnan alueella; Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymä ja Sysmä ovat mukana pilotoimassa tutkimusta.

Alla olevasta linkistä voit lukea lisää:

https://www.thl.fi/fi/tutkimus-ja-asiantuntijatyo/hankkeet-ja-ohjelmat/lasten-terveys-hyvinvointi-ja-palvelut-lth-tiedonkeruu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *