Kuntien LAPE – ryhmien työskentely

Kuntien LAPE- ryhmien työskentely on monessa kunnassa päässyt käyntiin ja syksyn aikana LAPE- tiimistä tullaan osallistumaan aktiivisesti kuntien LAPE- ryhmien tapaamisiin. Olemme myös yhdessä projektipäällikkö Tuija Åstedtin kanssa kaavaillut kunnanhallitus -kierrosta, jota olemme jo alkaneet aikatauluttamaan.

Mikä on kunnan ja maakunnan LAPE-ryhmä?

Kunnan LAPE-ryhmässä on edustus muun muassa kunnan SOTE-, sivistys- ja nuorisotoimesta, keskeisten järjestöjen ja seurakuntien edustus sekä nuorten edustus, esimerkiksi nuorisovaltuuston edustaja tai kokemusasiantuntija. Ryhmän tavoitteena on edistää, ohjata, koordinoida, seurata ja arvioida kunnassa tehtävää lapsi- ja perhepalvelujen muutostyötä.

Maakunnan LAPE-ryhmässä on edustus muun muassa alueen kunnista, sairaanhoitopiiristä, järjestökentästä, oppilaitoksista, osaamiskeskuksesta ja seurakunnista sekä nuorten edustus, esimerkiksi nuorisovaltuuston edustaja tai kokemusasiantuntija. Ryhmän tehtävänä on ohjata, koordinoida, tukea ja arvioida alueen muutostyötä. Maakunnallinen LAPE- ryhmä toimii hankkeen ohjausryhmänä.

Kunnan LAPE-ryhmä toimisi vuoropuhelussa maakunnallisen ryhmän kanssa. Maakunnallinen ryhmä tekisi puolestaan yhteistyötä maakunnan SOTE-valmistelijoiden sekä muutosohjelman valtakunnallisen johdon kanssa. Mikäli kunnassa on jo toiminnassa kokoonpanoltaan sopiva ryhmä, voi sen valtuuttaa toimimaan Lape-ryhmänä.

 

Lähde:

http://stm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/kuntien-lapsi-ja-perhepalveluiden-muutostyo-alkaa-luomalla-yhteistyorakenteet

 

 

 


Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *