Kuntien ja kaupunkien monialaiset LAPE- ryhmät

Kaikissa Päijät-Hämeen kunnissa on nyt nimetty monialainen LAPE- ryhmä. Iitti liittyy myös seuraamme perustamalla oman LAPE- työryhmänsä ja osallistumalla ohjausryhmän työskentelyyn.

Kuntien ja kaupunkien LAPE- ryhmien tehtävänä on muun muassa ;

Lähtökohtana lapsi- ja perhepalvelun muutosohjelmaan ja sen maakunnallisiin tavoitteisiin perehtyminen.

Kunnan/kaupungin nykytilanteen kuvaus; mitä muutosohjelman tavoitteita edistävää toimintaa, käytäntöjä ja osaamista kunnassa jo on. Entä millaisia huolia kunnassa/kaupungissa lasten ja perheiden tukemiseen liittyen? Keväällä jo ohjattu peilaamaan lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmaa LAPE- hankesuunnitelman tavoitteisiin.

Työstetään matalan kynnyksen tuen kokonaisuutta ja toimintakulttuurin muutosta. (tuloskortti)

Kartoitetaan matalan kynnyksen tuen (varhaiskasvatuksen hyvinvointityö, koulun opiskeluhuolto ja kasvuympäristötyö sekä perhekeskustoiminta) nykytila ja tarpeet.

Viedään LAPEa ja sen periaatteita kunnan/kaupungin päätöksenteossa eteenpäin. (Kuntien/kaupunkien päättäjiin vaikuttaminen, nuorisovaltuustot)

Huomioidaan lasten ja perheiden ääni ja osallisuus kehittämisessä ja työssä.

 

Kuntien ja kaupunkien LAPE- ryhmien kokoonpanot ovat tulossa nettisivuillemme. LAPE- tiimimme osallistuu mahdollisimman paljon kuntien ja kaupunkien LAPE- kokouksiin. Jatkossa kokouksista on tulossa nettisivuillemme tiivistelmät, jotta kuntien/kaupunkien LAPE- työtä voi seurata.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *